Despre RAAL VEST

RAAL VEST SA, companie cu capital integral privat s-a infiintat in anul 1997 cu scopul principal de a intensifica vanzarile de radiatoare din aluminiu, la inceput in vestul tarii, apoi prin extindere in toata tara.

RAAL Vest

Actionar principal al firmei este firma SC RAAL SA Bistrita, producator cu o bogata experienta in proiectarea si producerea de radiatoare din aluminiu. Avand la baza experienta firmei RAAL SA Bistrita, firma noastra a achizitionat utilaje de prelucrare prin aschiere si deformare la rece precum si utilaje de sudura in mediu protector cu argon, fiind astfel capabila sa treaca la asamblarea radiatoarelor la Timisoara.

La ora actuala, SC RAAL VEST SA a extins domeniul de activitate la proiectarea, fabricarea si comercializarea de schimbatoare de caldura din aluminiu si aliaje de aluminiu, in constructie brazata, destinate echiparii de autovehicole, tractoare, locomotive, grupuri stationare si diverse instalatii.

Executam urmatoarele tipuri de produse:

 • radiatoare de apa - aer
 • radiatoare de ulei - aer
 • radiatoare de ulei - apa
 • radiatoare aer - aer
Radiatoare
Radiatoare

O latura importanta a activitatii noastre o constituie acordarea de asistenta tehnica si consulting in executia in regim de unicat ( prototip) a schimbatoarelor de caldura destinate utilajelor fabricate in strainatate, acoperind astfel piata pieselor de schimb.

Tehnologia de fabricatie a radiatoarelor are la baza executarea operatiei de brazare in cuptoare speciale cu atmosfera controlata de azot. Dupa stantarea si ambutisarea pieselor componente se executa brazarea elementului de racire. Montajul final se executa prin sudura in mediu protector cu azot.

Schimbatoarele de caldura sunt supuse unui riguros sistem de control a calitatii constand in probe de tip si probe de fabricatie. Probele de tip constand in verificari de transfer termic, pierderi de presiune, vibratii, socuri si ceata salina se executa in laboratoarele specializate si anume:

 • transfer termic, pierderi de presiune
  • SC MASTER SA, Bucuresti
  • IP TRAIAN VUIA, Timisoara
 • vibratii, socuri, ceata salina
  • ICPE, Bucuresti

In timpul procesului de fabricatie se executa un control permanent al pieselor componente precum si a montajului. In final fiecare schimbator de caldura este verificat la etanseitate si rezistenta la presiune.

Avand la baza un control riguros al materiei prime si a procesului de fabricatie, SC RAAL VEST SA acorda o garantie de 2 ani pentru toate produsele sale, cu respectarea conditiilor de exploatare normale.